Welk zomerkamp zal ik kiezen?

welk zomerkamp kiezen

Keuzestress, welk zomerkamp moet je kiezen?

Het duurt nog een tijdje voordat het weer zomer is, maar aangezien zomerkampen snel volstromen, kun je maar beter op tijd boeken.
Maar dan.. welk zomerkamp kun je het beste kiezen? Je hebt er tegenwoordig zoveel. Dat maakt de keuze niet bepaald makkelijker. Gelukkig hebben wij een paar tips voor je, zodat je een zomerkamp kiest dat echt bij jou past.

Tip! Kijk goed naar wat je leuk vindt.

Heel belangrijk! Veel zomerkampen richten zich namelijk op een hobby of sport. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een zomerkamp van. Het leuke van een zomerkamp gericht op iets specifieks is dat je veel nieuwe kinderen leert kennen die hetzelfde leuk vinden als jij. Bedenk daarom goed wat je hobby’s en sporten zijn en vraag jezelf af of het je leuk lijkt om hier een week extra veel mee bezig te zijn.

Sport zomerkampen

Sport zomerkampen zijn er in overvloed. Zit je bijvoorbeeld op voetbal, dan zijn er diverse voetbal zomerkampen waaraan je deel kan nemen zoals de KNVB voetbalkampen of de Voetbaldagen zomervakantie in Overijssel.
Veel zomerkampen zijn juist gericht op een bijzondere sport, die je misschien niet dagelijks doet, zoals het freerunkamp, ponykamp of surfkamp

Hobby zomerkampen

Naast sport zijn veel zomerkampen gericht op een hobby.
Ben je bijvoorbeel graag creatief bezig? Dan is een creatief zomerkamp misschien wat voor jou. Zo is er een speciaal Crea Girls kamp voor creatieve meiden. Daarnaast zijn er kunstkampen, musical kampen, kookkampen. Ook leuk is het filmkamp van Xapp, waarbij je alle ins en outs over filmen en acteren leert en zelf een korte film maakt. Voor de echte game-fanaten zijn er speciale game kampen waarbij je naar hartelust je favoriete spellen kunt spelen.

Leerzame zomerkampen

Hoewel je bij een zomerkamp niet meteen aan leren denkt, hebben bijna alle zomerkampen wel iets leerzaams. Er zijn zelfs enkele zomerkampen die echt gericht zijn op het leren van iets, zoals het Vierkant voor Wiskunde zomerkamp. Bij dit kamp train je op een leuke manier (door o.a. veel te puzzelen) je wiskunde skills. Ook leuk zijn speciale taalkampen waarbij je bijvoorbeeld beter kan worden in de Engelse taal. De taalkampen vinden wel veelal in het buitenland plaats.

Het zomerkamp met van alles wat

Vind je verschillende dingen leuk en wil je niet per se één onderdeel kiezen? Dan is een algemeen zomerkamp, zoals ons zomerkamp een erg goede keuze. Je pakt dan van alles wat mee, want we gaan ook sporten, pony rijden, creatief bezig zijn, klimmen, zwemmen en naar Dinoland en Slagharen toe.
Het fijnste is dat je bij veel onderdelen zelf kan kiezen of je eraan deelneemt, zoals bij het ponyrijden. Daardoor heeft ons zomerkamp voor iedereen wel wat wils.
Het belangrijkste aspect van ons zomerkamp is de gezelligheid. Doordat er zoveel verschillende kinderen meedoen, vind je eigenlijk altijd wel aansluiting en maak je in korte tijd nieuwe vrienden en vriendinnen.

Verzamelwebsite

Hopelijk hebben we je zo wat tips kunnen geven. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan is dit ook een leuke pagina om eens op te kijken: https://zomerkampen.net/. Deze website heeft in verschillende categorieën heel veel zomerkampen verzameld.

En mocht je enthousiast geworden zijn voor ons zomerkamp en meer informatie willen, klik dan op de links hieronder:
Meer informatie over het kinderkamp (6-11 jaar)
Meer informatie over het jeugdkamp (11-16 jaar)