Mijn kind aan een vreemde meegeven? Dat doe ik niet!

Begeleiders vacatures begeleiding zomerkamp kind aan een vreemde meegeven
 

Hoe weet ik of de kampbegeleiding van mijn kind betrouwbaar is?

Mijn kind aan een vreemde meegeven? Dat doe ik niet!” Dit is een veelgehoorde uitspraak en reden waarom kinderen niet worden aangemeld voor zomerkampen.
Veel ouders vinden het, terecht, spannend om hun zoon of dochter voor het eerst op zomerkamp te laten gaan. Sommigen kiezen er voor om hun kind helemaal niet op kamp te laten gaan.

In onze vorige blog gaven we al aan waarom het zomerkamp goed is voor de ontwikkeling van je kind. In deze blog vertellen we graag hoe wij ons team samenstellen en ervoor zorgen dat je kind bij ons in zo veilig mogelijke handen is.

Kampbegeleider word je niet zomaar.

hannah zomerkamp begeleider

Het zomerkamp team is zorgvuldig samengesteld. De hoofdleiding heeft Hannah Thiel (24). Als kind is Hannah jaarlijks op zomerkamp geweest en vanaf haar 16e is ze zelf kampbegeleiding geworden. In Duitsland, waar de regels omtrent het zomerkamp nog strenger zijn, heeft ze diverse opleidingen gevolgd waaronder de Juleica, waarna je officieel groepen mag begeleiden. Inmiddels is ze afgestudeerd maatschappelijk werk- en dienstverlener (HBO).
Als kampleiding is Hannah al 5 jaar hoofdverantwoordelijk voor het samenstellen van het team. Zoals je hieronder kan lezen, gebeurd dat niet zomaar.

Sollicitatiegesprek

Met elke begeleider voeren we een sollicitatiegesprek. Hierbij letten we op de motivatie van de begeleider, de ervaring met het werken met kinderen en jongeren en de kwaliteiten en valkuilen in het team.

Voorbereidingsweekend

Is de keuze gemaakt dat de begeleider geschikt is voor het begeleiden van de zomerkampen, dan nodigen we hem of haar uit voor het voorbereidingsweekend. Tijdens dit weekend kunnen de begeleiders elkaar leren kennen. Dit vinden wij belangrijk, want een goed team = een goed kamp.

Inhoudelijke voorbereiding

Tijdens het voorbereidingsweekend vindt er ook een inhoudelijke voorbereiding plaats. Alle onderwerpen die tijdens een kamp van belang zijn worden hierbij besproken en getraind. Er valt te denken aan: veiligheid van de kinderen, professionele afstand, taken en gedragsregels tijdens een kamp en nog veel meer.
Na het weekend zijn de begeleiders klaar om te beginnen aan het zomerkamp.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Elke begeleider levert hiernaast nog een VOG aan. Meer over de VOG kunnen jullie hier lezen: justis.nl/producten/vog/

Evaluaties

De opleiding die de begeleiders van Summercamp Heino volgen, stopt niet bij aanvang van het kamp. Samen met de kampleiding wordt er regelmatig geëvalueerd en wordt continu gekeken wat beter kan of wat juist al heel goed gaat.

Dicht bij de leeftijd van het kind

Veel begeleiders zijn rond de 25 jaar. Dat doen we bewust, zodat de leeftijd van de begeleiders in de buurt ligt bij de leeftijd van de kinderen. Dit zorgt ervoor dat de kinderen veel minder het gevoel hebben met ‘een vreemde’ op kamp te gaan. De begeleiders vinden zo snel aansluiting bij de kinderen dat er geen tijd is om het gevoel te hebben dat ze bij een vreemde zijn.

Motivatie

We kunnen met alle vertrouwen zeggen dat onze begeleiders met de beste zorg worden uitgekozen voor jullie kinderen. En dat is niet alleen door de goede opleiding die zij gevolgd hebben, maar met name door hun motivatie!
Elke begeleider kijkt net zo als uit naar het zomerkamp als jullie kinderen dat doen en ze genieten net zo veel van de weken op Summercamp Heino.

24/7 bereikbaar

Ook aan jullie als ouders denken we. De kampleiding staat van tevoren open voor gesprekken en is ook tijdens het kamp continu bereikbaar.