Veelgestelde vragen
Hieronder zie je de veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet bij zitten? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via hannah@heino.nl of bel naar 0572 39 30 49.
Hoe worden de begeleiders geselecteerd en hoe kunnen we zeker weten dat ze goede begeleiding bieden aan ons kind?
Alle begeleiders hebben van tevoren meerdere gesprekken met de leiding. De meeste doen een opleiding, zoals social work of sport en bewegen. Hierbij doen ze al veel ervaring op met kinderen en jongeren. Daarnaast nemen zij deel aan een voorbereidingsweekend, waarbij zij worden opgeleid tot kampbegeleiders. Veel van onze begeleiders gaan al meerdere jaren mee en hebben daardoor ook de nodige ervaring opgedaan. Tijdens de kampweken zijn er verschillende gesprekken met de leiding waarbij ze verder getraind worden. Elke begeleider heeft van tevoren een VOG aangevraagd. Klik hier voor meer informatie over de VOG
Het belangrijkst criterium is echter de motivatie! Alle begeleiders hebben ontzettend veel zin in de kampen en werken met plezier met kinderen en jongeren en doen hun werk daarom zo goed.
Hoe zit het met de begeleiding van jongens en meiden door mannelijke / vrouwelijke begeleiding?
Tijdens onze zomerkampen vinden we het belangrijk dat er zowel mannelijke als vrouwelijke begeleiders aanwezig zijn. We letten hierbij op een professionele afstand en werken daarom in koppels van steeds 1 mannelijke en 1 vrouwelijke begeleider. Een mannelijke begeleider mag niet zonder zijn vrouwelijke koppelpartner naar de kamers van de meiden en andersom.
Hoe zit het met het gebruik van mobiele telefoons op kamp?
Voor kinderen tot en met 11 jaar zijn telefoons niet toegestaan. Wij zien namelijk dat het gebruik van telefoons bij kinderen van deze leeftijd heimwee stimuleert. Het is te allen tijde mogelijk om contact op te nemen met uw kind via de kampleiding. Ook zullen wij kinderen naar huis laten bellen als wij merken dat ze er behoefte aan hebben. Vanaf 12 jaar mogen kinderen hun telefoons meenemen op kamp. Het meenemen hiervan is volledig op eigen risico. De telefoons gaan overdag in de kluis en de begeleiding zal deze op bepaalde momenten uitdelen. Tijdens groepsactiviteiten is het telefoongebruik nooit toegestaan.